bewaar
Bloemkool uit de oven
Bloemkool uit de oven
bewaar

Bloemkool uit de oven

Deze bloemkoolschotel hoeft maar 15 min. in de oven zodat de kaas een perect gouden gesmolten laagje wordt.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
377waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

1

bloemkool

500 g

half-om-halfgehakt

1 el

kerriepoeder

1 mespunt

zout

1 el

milde olijfolie

1

rode paprika

1

middelgrote ui

250 ml

kant-en-klare romige kaassaus in pakje

200 g

geraspte pittige kaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Deze bloemkoolschotel hoeft maar 15 min. in de oven zodat de kaas een perect gouden gesmolten laagje wordt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in 20 min. in water met eventueel zout gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree en voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3

Meng ondertussen het gehakt met de kerriepoeder, peper en een mespunt zout in een kom. Draai er met natte handen 4 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.

4

Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Bak de groente de laatste 5 min. met de balletjes mee.

5

Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal en leg de gehaktballetjes, paprika en ui erop. Bedek met de bloemkool en schenk de kaassaus erover. Bestrooi met de kaas. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Zet de laatste 5 min. de grill van de oven aan.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.