Kropsla met gegrilde aardappels en Yorkhampakketje
Kropsla met gegrilde aardappels en Yorkhampakketje

Kropsla met gegrilde aardappels en Yorkhampakketje

35 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

aardappels

1

ui

1

rode paprika

8 plakjes

Yorkham

1 krop

sla

7 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

rode wijnazijn

½ zakje

verse Provençaalse kruiden

zout en peper

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

Aan de slag

1

Aardappels onder koud water goed schoonboenen. In pan met kokend water aardappels in ca. 15 minuten bijna gaarkoken. Aardappels afgieten, laten afkoelen en in plakjes snijden. Intussen ui pellen en heel fijn snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In kom paprika en ui door elkaar scheppen. Op werkvlak 4 stukken plasticfolie van elk 30 x 30 cm leggen. Op elk vel 2 plakjes ham op elkaar leggen. Ui-paprikamengsel erover verdelen. Plakjes ham om vulling dichtvouwen, plasticfolie eromheen dichtvouwen en pakketjes tot gebruik in koelkast bewaren.

2

Sla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Sla over vier borden verdelen. In kommetje 6 eetlepels olie met azijn tot dressing kloppen. Van elke soort kruiden uit zakje 1 takje erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Van rest van tijm 4 mooie toefjes afknippen voor garnering. Grillpan dun inwrijven met rest van olie. Aardappelplakjes in gedeelten ca. 2 minuten grillen, halverwege keren. Aardappelplakjes op sla leggen. Besprenkelen met dressing. Hampakketjes uit plasticfolie nemen en met naad onder op aardappels leggen. Rest van dressing erover verdelen. Garneren met toefjes tijm.