Lauwwarme salade van asperges en truffelolie
Lauwwarme salade van asperges en truffelolie

Lauwwarme salade van asperges en truffelolie

35 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

verse krieltjes in de schil

zout

500 g

witte asperges

1 bakje

verse haricots verts

10 sprietjes

bieslook

100 g

Old Amsterdam-kaas

½ eetlepel

witte-wijnazijn

4 eetlepels

olijfolie met truffelaroma

1½ theelepel

Franse mosterd

peper

Aan de slag

Krieltjes onder koud water schoonboenen. In pan met water en snufje zout krieltjes in ca. 12 minuten beetgaar koken. Intussen asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Asperges in lengte halveren en in stukjes van ca. 4 cm snijden. Haricots verts schoonmaken en halveren. In pan met ruim kokend water en zout aspergestukjes en haricots verts in ca. 3 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Krieltjes afgieten, even laten uitdampen en halveren. Bieslook fijn knippen. Kaas in dunne plakken schaven. In kom azijn, olie en mosterd tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Krieltjes, asperges, haricots verts en bieslook luchtig door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met plakjes kaas.