bewaar
Roergebakken asperges met haricots verts
Roergebakken asperges met haricots verts
bewaar

Roergebakken asperges met haricots verts

40 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

witte asperges

150 g

haricots verts

1 teentje

knoflook

1 cm

verse gember

1

rode peper

1 stengel

sereh

2 eetlepels

olie

2 eetlepels

sojasaus

¼ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • wok

Aan de slag

Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges in lengte halveren en in stukken van ca. 4 cm snijden. Puntjes van haricots verts snijden en halveren. Knoflook pellen, gember schillen, peper en serehstengel schoonmaken en alles grof hakken. In vijzel (of keukenmachine) tot puree mengen. In wok olie verhitten en kruidenpuree ca. 1 minuut zachtjes fruiten tot deze gaat geuren. Asperges en haricots verts erdoor scheppen en 2-3 minuten roerbakken. 3/4 dl water en sojasaus erdoor scheppen en groenten in nog ca. 4 minuten op matig hoog vuur gaar laten worden. Vocht laten verdampen. Korianderblaadjes van takjes plukken en over asperges strooien. Serveren met geroosterde biefstuk of tilapiafilet en pandanrijst.

algemeenIn plaats van verse kruiden kunnen ook 2 à 3 theelepels Thaise rode currypasta worden gebruikt.