bewaar
Gemarineerde kip op kruiden
Gemarineerde kip op kruiden
bewaar

Gemarineerde kip op kruiden

1 uur 5 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

balsamicoazijn

1 dl

olijfolie extra vierge met basilicum

4

scharrelkipfilets

25 g

gepelde pistachenootjes

1 eetlepel

poedersuiker

1 zakje

stoneleeks

1 zakje

verse peterselie

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

1 zakje

verse basilicum

zout

(versgemalen) peper

½ eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Limoenen goed schoon boenen en halveren. Boven kom limoenen licht uitknijpen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Azijn en olijfolie erdoor roeren. Kipfilets in marinade leggen en ca. 15 minuten marineren, halverwege keren. Pistachenootjes grof hakken. Limoenen met snijvlak in poedersuiker drukken. Ovenschaal invetten. Stoneleeks schoonmaken en in stukjes van 1 cm snijden. Harde steeltjes van kruiden verwijderen en kruiden grof hakken. In ovenschaal stoneleeks en kruiden door elkaar scheppen en als bedje over bodem verdelen. Kipfilets uit marinade nemen en naast elkaar op kruiden leggen. Limoenen ernaast zetten. Pistachenootjes over kipfilets strooien en marinade erover schenken. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Schaal uit koelkast nemen en kipfilets op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Schaal in midden van oven schuiven en kipfilets in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken. Serveren met in de schil gebakken aardappeltjes en tomatensalade.