bewaar
Appeltaartdeeg basisrecept
Appeltaartdeeg basisrecept
bewaar

Appeltaartdeeg basisrecept

Als de basis maar goed is: hét recept voor een lekkere appeltaartbodem.

20 min. bereiden
1 uur wachten
180waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

middelgroot ei

400 g

zelfrijzend bakmeel

200 g

witte basterdsuiker

1 mespunt

zout

1

citroen

250 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • springvorm (Ø 24 cm)

Als de basis maar goed is: hét recept voor een lekkere appeltaartbodem.

Aan de slag

1

Splits ei. Doe het bakmeel, eiwit, de suiker en een mespunt zout in een kom. Boen citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met de hand het kruimelige deeg tot een samenhangende deegbal. Druk de bal plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Het deeg moet rusten, zodat het stevig wordt.

2

Bestuif het werkblad, deegroller en het deeg met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik. Vet springvorm in. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen. Leg het overige deeg op de vulling van de taart in de vorm van een ruitpatroon, een plak of kruimels.

bereidingstipDe baktijd van de appeltaart is afhankelijk van de vulling die wordt gebruikt. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de appeltaart in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 45 min. - 60 min. gaar. Wordt je taart te donker? Dek deze dan af met aluminiumfolie.

Appel-bessentaart bakken

Instructievideo - 07:21 min.