Gemarineerde aubergine met couscous en geitenkaas
Gemarineerde aubergine met couscous en geitenkaas

Gemarineerde aubergine met couscous en geitenkaas

Lekker vegetarisch én slank!

15 min. bereiden
318waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

traditionele olijfolie

150 g

rauwkost

100 g

couscous

2 tl

kruidenbouillon in pot

200 ml

kraanwater

1

aubergine

100 ml

balsamicodressing

100 g

Bettine Blanc geitenkaas 50+

Lekker vegetarisch én slank!

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de rauwkost 1 min. al omscheppend. Schep de couscous erdoor. Meng de bouillon met het water en schenk dit bij de couscous en verwarm gedurende 1 min.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Neem de couscous van het vuur en laat afgedekt ca. 4 min rusten. Snijd de aubergine in plakken. Bak de plakken in ca. 5 min. bruin. Keer halverwege.

3

Neem de plakken uit de pan en leg ze in diepe borden. Schenk de dressing over de aubergine. Schep de couscous erop. Verbrokkel de geitenkaas over de couscous.