Couscous met gemarineerde aubergine
Lekker vega: couscous vol groenten, de kaasblokjes maken het af.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 350 ml kokend water
- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
- 1 aubergine
- 20 g verse platte peterselie
- 1 teen knoflook
- 2 el balsamicoazijn
- 600 g diepvries Italiaanse roerbakgroente
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water bij. Dek af met vershoudfolie en laat staan. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op.
- Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 2 el van de opgevangen olie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn en meng met de azijn en de rest van de olie tot een dressing.
- Verhit 2 el van de dressing in een andere koekenpan en roerbak de wokmix 5 min. Meng ondertussen de aubergine met de rest van de dressing. Roer de couscous los met een vork. Schep er de wokmix, (versgemalen) peper en eventueel zout door. Garneer met de kaas- en aubergineblokjes.
variatietip:
Houd je van pittig? Voeg vlak voor het serveren wat rucola toe.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 645 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Couscous met gemarineerde aubergine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met gemarineerde aubergine
- 300 g couscous
- 350 ml kokend water
- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water bij. Dek af met vershoudfolie en laat staan. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op.
- 1 aubergine
Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 2 el van de opgevangen olie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.
- 20 g verse platte peterselie
- 1 teen knoflook
- 2 el balsamicoazijn
- 600 g diepvries Italiaanse roerbakgroente
Verhit 2 el van de dressing in een andere koekenpan en roerbak de wokmix 5 min. Meng ondertussen de aubergine met de rest van de dressing.
Roer de couscous los met een vork. Schep er de wokmix, (versgemalen) peper en eventueel zout door. Garneer met de kaas- en aubergineblokjes.
variatietip:
Houd je van pittig? Voeg vlak voor het serveren wat rucola toe.