Couscous met groene kruiden en witte kaas
Altijd goed op een zomerse dag: couscoussalade. Bijvoorbeeld met munt, koriander, peterselie en witte-kaasblokjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 salade-uitjes
- 250 g couscous
- 1 tl zout
- 250 ml kokend water
- 15 g verse munt
- 15 g verse koriander
- 20 g verse platte peterselie
- 1 komkommer
- 1 limoen (schoongeboend)
- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie (Arla Apetina)
- 100 g gerookte amandelen
Advertentie
Bereiden
- Snijd de salade-ui in ringetjes, houd de donkergroene apart. Doe de couscous in een schaal met de witte en lichtgroene uiringetjes en het zout en schenk er 250 ml kokend water over. Roer een keer door en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
- Snijd de koriander en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht erboven uit. Roer de couscous los met een vork. Voeg de witte kaasblokjes met de helft van de olie uit het potje toe aan de couscous.
- Doe de kruiden en komkommer erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de donkergroene uiringetjes. Hak de amandelen grof en strooi erover.
variatietip:
Geen fan van koriander? Je kunt ook dille gebruiken.
combinatietip:
Maak er een compleet hoofdgerecht van met gebakken falafelballetjes (schaal 234 g, Tivall).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 750 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Couscous met groene kruiden en witte kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met groene kruiden en witte kaas
- 6 salade-uitjes
Snijd de salade-ui in ringetjes, houd de donkergroene apart.
- 250 g couscous
- 1 tl zout
- 250 ml kokend water
Doe de couscous in een schaal met de witte en lichtgroene uiringetjes en het zout en schenk er het kokende water over.
- 15 g verse munt
Roer een keer door en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
- 15 g verse koriander
- 20 g verse platte peterselie
- 1 komkommer
Snijd de koriander en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
- 1 limoen
Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht erboven uit. Roer de couscous los met een vork.
- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
Voeg de witte kaasblokjes met de helft van de olie uit het potje toe aan de couscous.
Doe de kruiden en komkommer erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 100 g gerookte amandelen
Bestrooi met de donkergroene uiringetjes. Hak de amandelen grof en strooi erover.
variatietip:
Geen fan van koriander? Je kunt ook dille gebruiken.
combinatietip:
Maak er een compleet hoofdgerecht van met gebakken falafelballetjes (schaal 234 g, Tivall).