Couscous met pittenmix
Het zuurtje van de citroen, het bittertje van de radijs en het krokante van de pitjes: een heerlijk geheel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 30 g verse platte peterselie (bakje à 20 g)
- 2 bosjes radijsjes
- 300 g couscous
- 2 tl zout
- 1 citroen (schoongeboend)
- 400 ml kokend water
- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie (potje 300 g)
- 400 g diepvries sugarsnaps
- 40 g saladepittenmix (zakje 40 g)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de radijs in partjes.
- Doe de couscous in een ruime schaal en meng de ui en het zout erdoor. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Schenk het water erop, roer door en laat 10 min. staan.
- Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Voeg de kaasblokjes en 4 el olie uit het potje toe aan de couscous. Kook de sugar snaps 2 min. en giet af. Voeg samen met de radijs, peterselie en pittenmix toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Couscous met pittenmix
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 975 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Couscous met pittenmix
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met pittenmix

- 1 ui
- 30 g verse platte peterselie
- 2 bosjes radijsjes
Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de radijs in partjes.

- 300 g couscous
- 2 tl zout
Doe de couscous in een ruime schaal en meng de ui en het zout erdoor.

- 1 citroen
- 400 ml kokend water
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Schenk het water erop, roer door en laat 10 min. staan.

- 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Voeg de kaasblokjes en 4 el olie uit het potje toe aan de couscous.

- 400 g diepvries sugarsnaps
Kook de sugar snaps 2 min. en giet af.

- 40 g saladepittenmix
Voeg samen met de radijs, peterselie en pittenmix toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Bon appétit!