Gepocheerde scholrolletjes met casselerrib en waterkerssaus
Gepocheerde scholrolletjes met casselerrib en waterkerssaus

Gepocheerde scholrolletjes met casselerrib en waterkerssaus

35 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

waterkers

6

scholfilet

12

casselerrib

1

sjalot

1 pot

visfond

1 dl

droge witte wijn

1 dl

koksroom

Dit heb je nodig

  • cocktailprikker

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Hak 2/3 deel waterkers fijn. Halveer scholfilets in lengte en bestrooi met zout en peper. Verwijder van rest van waterkers steltjes en leg op scholfilets. Halveer plakjes casselerrib en verdeel erover. Rol scholfilets op en steek vat met cocktailprikker. Sjalotje pellen en snipperen. Breng in hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook. Zet scholrolletjes erin en laat in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar. Schep met schuimspaan op bord en houd warm met aluminiumfolie. Laat kookvocht op hoog vuur tot 2/3 inkoken. Roer koksroom en waterkers erdoor en verwarm nog ca. 2 minuten al roerend tot saus iets gebonden is.