Penne met tuinboontjes en artisjok
Penne met tuinboontjes en artisjok

Penne met tuinboontjes en artisjok

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

1

kleine ui

1 teen

knoflook

1 el

traditionele olijfolie

200 g

fijne tuinbonen in blik

250 g

cherrytomaten

285 g

gemarineerde artisjokharten

50 g

formaggio da pasta

½ el

gedroogde tijm

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Laat de bonen uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Laat de artisjokken uitlekken, vang de olie op en snijd de artisjokken in stukjes.

2

Schep de bonen, artisjokken en tomaten door de ui en verwarm even mee. Giet de penne af. Schep de tijm met 3 eetlepels opgevangen olie door het groentemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Warm goed door. Serveer met de geraspte kaas.

tip

combinatietipLekker met een tomatensalade.