Kalfsschnitzels met gepofte aardappels
515 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
4 grote kruimige aardappels
kruimige aardappels
800 gram broccoli
broccoli
4 eetlepels boter of margarine
boter of margarine
4 kalfsschnitzels
kalfsschnitzels
0 zout en peper
zout en peper
1 bekertje crème fraîche
crème fraîche
1 zakje verse peterselie
verse peterselie
1 teentje knoflook
knoflook
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 week 46-47 - 2001 week 46-47
Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken. Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten. Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten. Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper. Peterselie fijnknippen. Peterselie door crème fraîche roeren. Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren. Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus. Serveren met kalfsschnitzels en broccoli
Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken. Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten. Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten. Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper. Peterselie fijnknippen. Peterselie door crème fraîche roeren. Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren. Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus. Serveren met kalfsschnitzels en broccoli
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 grote kruimige aardappels
800 g broccoli
4 eetlepels boter of margarine
4 kalfsschnitzels
0 zout en peper
1 bekertje crème fraîche
1 zakje verse peterselie
1 teentje knoflook




