Kalfsschnitzels met gepofte aardappels
Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

kruimige aardappels

800 g

broccoli

4 eetlepels

boter of margarine

4

kalfsschnitzels

zout en peper

1 bekertje

crème fraîche

1 zakje

verse peterselie

1 teentje

knoflook

Aan de slag

Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken. Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten. Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten. Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper. Peterselie fijnknippen. Peterselie door crème fraîche roeren. Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren. Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus. Serveren met kalfsschnitzels en broccoli