Saffraancrème-soep met rivierkreeftjes
Saffraancrème-soep met rivierkreeftjes
bewaar
bewaar

Saffraancrème-soep met rivierkreeftjes

30 min. bereiden
152waarderingen

    Aan de slag

    1

    Prei wassen en schoonmaken. Witte en lichtgroene gedeelte in ringen snijden, rest in heel dunne ringetjes snijden en apart houden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. In pan boter verhitten. Witte en lichtgroene preiringen ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aardappelblokjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saffraan toevoegen. Afgedekt in ca. 15 minuten gaar koken. Aardappels en prei met kookvocht in keukenmachine pureren (of door zeef wrijven).

    2

    Aardappel-preipuree met 4 dl water en apartgehouden preiringen aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen. Rivierkreeftjes toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen.

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Saffraancrème-soep met rivierkreeftjes

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig