Roodbaars met Griekse yoghurt
Roodbaars met Griekse yoghurt

Roodbaars met Griekse yoghurt

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels (vastkokend)

2 schaaltjes

roodbaarsfilet

2

tomaten

1 zakje

verse bieslook

2 bekertjes

Griekse yoghurt

1½ zak

sperziebonen gebroken

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

Aardappels schillen, halveren, wassen en in ca. 20 minuten met zout gaar koken. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ovenschaal invetten. Roodbaarsfilet in ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Tomaten schoonmaken en in plakken snijden. Tomaatplakken op vis leggen. Bieslook fijn knippen en door yoghurt roeren. Yoghurt over vis schenken en in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. Sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar koken. Vis serveren met gekookte aardappels en sperziebonen.