Gegratineerde witlof op z'n Italiaans
Gegratineerde witlof op z'n Italiaans

Gegratineerde witlof op z'n Italiaans

30 min. bereiden
10 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 struiken

witlof

150 g

parmaham

700 g

krieltjes

1 partje

ongezouten roomboter

4

rundervinken

2 zakjes

witte sauspoeder (Knorr)

200 g

gorgonzola

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Aan de slag

Verwarm oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Maak witlof schoon, verwijder harde kern en kook witlof in ca. 8 minuten halfgaar. Snijd intussen ham in reepjes. Kook krieltjes volgens aanwijzingen op verpakking. Verhit boter in pan en bak rundervinken in ca. 15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Bereid intussen witte saus volgens aanwijzing op verpakking. Roer ham en kaas erdor. Leg witlof in ovenschaal en bedek met saus en gratineer ca. 10 minuten in oven. Serveer witlof met rundervinken en krieltjes.