Piccolo pizza
Piccolo pizza

Piccolo pizza

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

8 porties

4

shoarmabroodjes

½

gele paprika

3

bosuitjes

125 g

mozzarella piccoloni

1 blikje

tomatenpuree

4 eetlepels

groene pesto

50 g

hamreepjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Snij de shoarmabroodjes helemaal open. Zo heb je van 4 shoarmabroodjes 8 ronde pizzabodems gemaakt!

2

De groente is aan de beurt... Was de paprika, snij hem van boven naar onder doormidden en haal de steel en de zaadjes eruit. Snij de paprikahelften in kleine blokjes. Ook de bosuitjes wassen, de worteltjes snij je eraf. Snij de bosuitjes in ringetjes. O, de kaas... laat het vocht weglopen en snij elk mozzarellabolletje in 3 plakjes.

3

De bodem... Roer in een kommetje pesto en tomatenpuree door elkaar. Smeer op elke bodem (met de korstkant naar beneden) een halve eetlepel van dit mengsel. En nu worden het echte pizza's, want je belegt ze met: mozzarella, paprika bosui en ham.

4

Bak de pizza's op een rooster in het midden van de oven in 12 tot 14 minuten gaar.