Zuurkoolstamppot met varkenshaas
Zuurkoolstamppot met varkenshaas

Zuurkoolstamppot met varkenshaas

30 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

1 pak

wijnzuurkool mild

2 schaaltjes

varkenshaas

75 g

boter of margarine

½ blikje

tutti frutti op zware siroop

1 dl

melk

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken. Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing. Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met prikker. In koekenpan met boter varkenshaas aan beide zijden dichtschroeien. In ca. 5 à 7 minuten beide zijden bruin bakken. Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen. Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden. Vlees uit pan halen. Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot puree stampen. Zuurkool erdoor roeren. Varkenshaas in plakjes snijden. Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus.