Stoere andijviestamp met ananas-jus
Stoere andijviestamp met ananas-jus

Stoere andijviestamp met ananas-jus

25 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

4 schijven

ananasschijven op sap

8 dikke plakken

bakbacon

3 el

Franse mosterd

75 g

boter of margarine

200 ml

melk

1 zak

gesneden andijvie

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, in vieren snijden en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen ananas laten uitlekken, sap opvangen en schijven halveren. Plakken bacon aan 1 kant met 2 eetlepels mosterd besmeren. In elke plak 1/2 schijf ananas rollen en vaststeken met prikker. In koekenpan 50 g boter verhitten. Rolletjes om en om bakken. Bakvet verdunnen met ananassap, rest van mosterd en jus. Aardappels afgieten en fijn stampen. Met melk en rest van boter tot een luchtige puree kloppen. Andijvie in gedeeltes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met baconrolletjes en ananasjus.