Alle geiten op een stokje

hollands
borrelhapje
25 stuks
4
17
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g harde Hollandse geitenkaas
- 3 eieren
- 50 g bloem
- 1 pakje paneermeel
- ½ eetlepel Zaanse mosterd
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels melk
- olie om te frituren
Keukenspullen
- cocktailprikkers
- plasticfolie
- keukenpapier
- frituurpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Om te beginnen snij je de korstjes van de kaas. Snij dan blokjes van 2 bij 2 cm. Pak drie diepe borden. Bord één: breek de eieren erboven en klop ze los met een vork. Bord twéé: hier doe je de bloem in. Bord drie is voor het paneermeel.
- Met de borden op een rij ga je verder aan de slag. Eérst haal je de blokjes kaas door het ei, dan rol je ze door de bloem. Nóg een keer door het ei en daarna door het paneermeel. De kaas is klaar om gefrituurd te worden!
- Even een sausje maken... In een kommetje meng je mosterd, mayonaise en melk door elkaar.
- Frituren! Vraag de hulp van iemand die de frituurpan bedient. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 ºC. Bak steeds 1/3 deel van de kaasblokjes in 2 à 3 minuten lichtbruin en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Alle kaasblokjes krijgen een prikkertje. Zo kun je ze lekker in de mosterdsaus dippen.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 120 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!