Mosselkroketjes
110 kcal
1 uur 5 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
150 gram gekookte mosselen
gekookte mosselen
250 ml gezeefd mosselkookvocht
gezeefd mosselkookvocht
25 gram boter
boter
50 gram bloem
bloem
125 ml slagroom
slagroom
2 eieren
eieren
2 eetlepels peterselie
peterselie
2 eetlepels bieslook
bieslook
75 gram paneermeel
paneermeel
0 olie om te frituren
olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 09 - Op en top Belgisch
In pan mosselkookvocht of bouillon tot helft inkoken. In sauspan boter smelten en 30 g bloem erdoor roeren. Nog 2 min. zachtjes bakken. Scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Pan van vuur nemen. Eieren splitsen en dooiers met peterselie en bieslook door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen en in koelkast door en door koud laten worden.
In diep bord eiwitten loskloppen. Steeds 1 eetlepel van saus scheppen. Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket (of balletje) vormen. Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door eiwit en vervolgens door paneermeel. Frituurolie tot 180 °C verhitten en mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 min. goudbruin frituren. Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken. Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.
Mosselkroketjes

20 porties
110 kcal
1 uur 5 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In pan mosselkookvocht of bouillon tot helft inkoken. In sauspan boter smelten en 30 g bloem erdoor roeren. Nog 2 min. zachtjes bakken. Scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Pan van vuur nemen. Eieren splitsen en dooiers met peterselie en bieslook door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen en in koelkast door en door koud laten worden.
In diep bord eiwitten loskloppen. Steeds 1 eetlepel van saus scheppen. Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket (of balletje) vormen. Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door eiwit en vervolgens door paneermeel. Frituurolie tot 180 °C verhitten en mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 min. goudbruin frituren. Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken. Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
150 g gekookte mosselen
250 ml gezeefd mosselkookvocht
25 g boter
50 g bloem
125 ml slagroom
2 eieren
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels bieslook
75 g paneermeel
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier




