Mosselkroketjes

110 kcal

1 uur 5 min. bereiden, 1 uur wachten

3.9/5

(14)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 150 gram gekookte mosselen

    gekookte mosselen

  • 250 ml gezeefd mosselkookvocht

    gezeefd mosselkookvocht

  • 25 gram boter

    boter

  • 50 gram bloem

    bloem

  • 125 ml slagroom

    slagroom

  • 2 eieren

    eieren

  • 2 eetlepels peterselie

    peterselie

  • 2 eetlepels bieslook

    bieslook

  • 75 gram paneermeel

    paneermeel

  • 0 olie om te frituren

    olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenpapier


2003 nr. 09 - Op en top Belgisch

Aan de slag

  1. In pan mosselkookvocht of bouillon tot helft inkoken. In sauspan boter smelten en 30 g bloem erdoor roeren. Nog 2 min. zachtjes bakken. Scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Pan van vuur nemen. Eieren splitsen en dooiers met peterselie en bieslook door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen en in koelkast door en door koud laten worden.

  2. In diep bord eiwitten loskloppen. Steeds 1 eetlepel van saus scheppen. Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket (of balletje) vormen. Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door eiwit en vervolgens door paneermeel. Frituurolie tot 180 °C verhitten en mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 min. goudbruin frituren. Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken. Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.

Wat vond je van dit recept?

Mosselkroketjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig