Panna cotta met aardbeien
495 kcal
20 min. bereiden, 2 uur 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
4 blaadjes witte gelatine
witte gelatine
500 ml slagroom
slagroom
3 eetlepels kristalsuiker
kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
vanillesuiker
500 gram aardbeien
aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
poedersuiker
Dit heb je nodig
kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2002 nr. 05 - Ver weg en dichtbij
Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.
Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.
Panna cotta met aardbeien

nagerecht
4 personen
495 kcal
20 min. bereiden
2 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.
Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 blaadjes witte gelatine
500 ml slagroom
3 eetlepels kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
500 g aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
Dit heb je nodig
kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl




