Pan­na cot­ta met aardbeien

495 kcal

20 min. bereiden, 2 uur 15 min. wachten

3.3/5

(177)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 blaadjes witte gelatine

    witte gelatine

  • 500 ml slagroom

    slagroom

  • 3 eetlepels kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

    vanillesuiker

  • 500 gram aardbeien

    aardbeien

  • 1 eetlepel poedersuiker

    poedersuiker

Dit heb je nodig

  • kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl


2002 nr. 05 - Ver weg en dichtbij

Aan de slag

  1. Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.

  2. Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.

Wat vond je van dit recept?

Pan­na cot­ta met aardbeien

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig