bewaar
Pittige uientaart
Pittige uientaart
bewaar

Pittige uientaart

When east meets west: Hollandse ingrediënten met een Indiase kruidenpasta.

15 min. bereiden
25 min. wachten
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

4

grote uien

2 el

zonnebloemolie

200 g

hamreepjes

4 el

Milde Indiase kruidenpasta in pot

4

middelgrote eieren

100 ml

verse slagroom

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • grote braadpan

  • quiche- of taartvorm (Ø 26 cm, geen springvorm)

When east meets west: Hollandse ingrediënten met een Indiase kruidenpasta.

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een braadpan de olie en bak de uien ca. 4 min. Voeg de ham en de currypasta toe en bak even mee. Klop de eieren los met de slagroom en de kaas. Vet de taartvorm in en bekleed met het ontdooide deeg.

2

Verdeel het uimengsel erover en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

combinatietipLekker met een salade van kropsla met yoghurtdressing.