bewaar
Boterham met gebakken ei
Boterham met gebakken ei
bewaar

Boterham met gebakken ei

8 min. bereiden
123waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1

ei

1 klontje

boter

1

bruine boterham

1 snufje

zout en peper

Dit heb je nodig

  • kommetje, koekenpan

Aan de slag

1

Breek voorzichtig 1 ei boven een kommetje. Let er op dat de dooier, het gele bolletje, heel blijft.

2

Doe een klein klontje boter in de pan en laat de boter smelten. Beweeg de pan rustig heen en weer, zo bedekt de boter de hele bodem.

3

Pruttelt de boter? Doe dan het ei in de pan. De dooier moet nog steeds heel blijven. Zet het vuur laag en bak het ei 5 minuten.

4

Smeer een beetje boter (of niet!) op de bruine boterham. En laat het ei voorzichtig uit de pan op de boterham glijden.

5

Strooi een beetje zout of peper over je gebakken ei. Allebei kan natuurlijk ook als je dat lekker vindt.

algemeenSchilder-ei: versier je gebakken ei eens met komkommer, paprika, ketchup en mayonaise. Maak er een gezicht van, een hartje of grote gekke ogen.

Hoe breek je een ei?

Instructievideo - 01:21 min.