Ei pocheren
Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- schuimspaan
Advertentie
Bereiden
Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje. Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
Gebruik een ruime (hapjes)pan als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren.

Ei pocheren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 75 kcal
- eiwit 7 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 80 mg
Ook te zien in
Ei pocheren
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ei pocheren
- 1 el wittewijnazijn
Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.
- 1 middelgroot ei
Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje.
- 3 middelgrote eieren
Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren.
Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
Gebruik een ruime (hapjes)pan als je meerdere eieren tegelijk wilt pocheren.