Pecan-karamelijs met chocoladesaus

495 kcal

10 min. bereiden

3.4/5

(36)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 30 gram pecannoten

    pecannoten

  • 1 rode peper

    rode peper

  • 1 bekertje slagroom

    slagroom

  • 1 zakje vanillesuiker

    vanillesuiker

  • 1 tablet pure chocolade

    pure chocolade

  • 4 bolletjes roomijs pecan-karamel

    roomijs pecan-karamel

  • 4 chocolate chip cookies

    chocolate chip cookies

2013 nr. 02 - Ontdek Amerika

Aan de slag

  1. Rooster de pecannoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe het vruchtvlees van de peper met de slagroom en vanillesuiker in een steelpan. Breng op laag vuur aan de kook en houd 5 min. tegen de kook aan. Schenk door een fijne zeef in een andere steelpan. De peper heeft nu de slagroom licht pittig gemaakt. Doe de chocolade bij de nog hete slagroom en laat al roerend smelten.

  2. Schep het ijs in 4 kommetjes of glazen. Schep er wat chocoladesaus over en verkruimel de koekjes erover. Bestrooi met de pecannoten en serveer direct.

  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Wat vond je van dit recept?

Pecan-karamelijs met chocoladesaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig