bewaar
Pecan-karamelijs met chocoladesaus
Pecan-karamelijs met chocoladesaus
bewaar

Pecan-karamelijs met chocoladesaus

10 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

pecannoten

1

rode peper

1 bekertje

slagroom

1 zakje

vanillesuiker

1 tablet

pure chocolade

4 bolletjes

roomijs pecan-karamel

4

chocolate chip cookies

Aan de slag

1

Rooster de pecannoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe het vruchtvlees van de peper met de slagroom en vanillesuiker in een steelpan. Breng op laag vuur aan de kook en houd 5 min. tegen de kook aan. Schenk door een fijne zeef in een andere steelpan. De peper heeft nu de slagroom licht pittig gemaakt. Doe de chocolade bij de nog hete slagroom en laat al roerend smelten.

2

Schep het ijs in 4 kommetjes of glazen. Schep er wat chocoladesaus over en verkruimel de koekjes erover. Bestrooi met de pecannoten en serveer direct.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.