Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.
Pel de banaan en prak fijn. Breek de chocolade in stukjes. Hak de noten grof. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en het zout. Meng de boter en suiker 20 sec. in de keukenmachine. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de banaan en chocolade erdoor. Verdeel over de cakevorm. Bestrooi met de pistachenoten en bruine basterdsuiker.
Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Bananenbrood met chocolade
Is het al tijd voor een kopje thee? We willen zo graag dit brood proeven!
- bereidingstipU kunt het bananenbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
- combinatietipLekker met boter.
Bananenbrood bakken
Instructievideo - 00:44 min.
Gerelateerde recepten
Bananenbrood met chocolade
Is het al tijd voor een kopje thee? We willen zo graag dit brood proeven!

nagerecht
10 personen
340 kcal
25 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.
Pel de banaan en prak fijn. Breek de chocolade in stukjes. Hak de noten grof. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en het zout. Meng de boter en suiker 20 sec. in de keukenmachine. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de banaan en chocolade erdoor. Verdeel over de cakevorm. Bestrooi met de pistachenoten en bruine basterdsuiker.
Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
bereidingstip:U kunt het bananenbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
combinatietip:Lekker met boter.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
300 g bananen
100 g pure chocolade
½ bakje ongezouten pistachenoten
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 mespunt zout
100 g ongezouten roomboter
1 zakje vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
2 el donkere basterdsuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (27 cm)
keukenmachine
sateprikker