Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de boter en chocolade in stukjes in een pan of vuurvaste kom en laat deze au bain-marie smelten. Roer tot een egaal mengsel. Laat iets afkoelen.
Splits ondertussen de eieren en klop de eidooiers met de kristalsuiker 5 min. met de mixer tot het volume 3 keer is toegenomen. Houd de eiwitten apart. Voeg al kloppend het chocolademengsel toe.
Klop 2 eiwitten in een vetvrije kom stijf met een mixer. Spatel luchtig door het mengsel.
Verdeel het mengsel over de ingevette ramequins en zet deze in de ovenschaal. Vul de schaal tot 2/3 met kokend water en zet ca. 25 min. in de oven. De chocoladepotjes zijn goed als de bovenkant is gestold. Neem de schaal uit de oven en laat de potjes op een rooster 1 uur afkoelen.
Bestrooi de chocoladepotjes met de poedersuiker.
Chocoladepotjes
Deze potjes zijn een echte traktatie voor chocolovers, het lekkerst als de binnenkant nog zacht is en lauwwarm. Mmmm….
- dieettipLekker met een kopje espresso en een paar cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes). Het recept is dan niet meer glutenvrij.
- variatietipVoor een nog intensere smaak kun je in plaats van melkchocolade ook pure chocolade gebruiken.
- algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Chocoladepotjes
Instructievideo - 01:50 min.
Gerelateerde recepten
Chocoladepotjes
Deze potjes zijn een echte traktatie voor chocolovers, het lekkerst als de binnenkant nog zacht is en lauwwarm. Mmmm….

nagerecht
4 personen
585 kcal
45 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de boter en chocolade in stukjes in een pan of vuurvaste kom en laat deze au bain-marie smelten. Roer tot een egaal mengsel. Laat iets afkoelen.
Splits ondertussen de eieren en klop de eidooiers met de kristalsuiker 5 min. met de mixer tot het volume 3 keer is toegenomen. Houd de eiwitten apart. Voeg al kloppend het chocolademengsel toe.
Klop 2 eiwitten in een vetvrije kom stijf met een mixer. Spatel luchtig door het mengsel.
Verdeel het mengsel over de ingevette ramequins en zet deze in de ovenschaal. Vul de schaal tot 2/3 met kokend water en zet ca. 25 min. in de oven. De chocoladepotjes zijn goed als de bovenkant is gestold. Neem de schaal uit de oven en laat de potjes op een rooster 1 uur afkoelen.
Bestrooi de chocoladepotjes met de poedersuiker.
dieettip:Lekker met een kopje espresso en een paar cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes). Het recept is dan niet meer glutenvrij.
variatietip:Voor een nog intensere smaak kun je in plaats van melkchocolade ook pure chocolade gebruiken.
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g ongezouten roomboter
200 g melkchocolade
4 middelgrote eieren
2 el fijne kristalsuiker
4 el poedersuiker
Dit heb je nodig
ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)
ovenschaal (20 x 30 cm)