bewaar
Knapperige salade
Knapperige salade
bewaar

Knapperige salade

10 min. bereiden
licht pittig
214waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

handappels

1

rode ui

1

courgette

¼

witte kool

1

rode peper

1

citroen

4

augurken

6 el

yoghurt 0% vet

1 el

Zaanse mosterd

3 el

extra vergine olijfolie

20 g

verse platte peterselie

25 g

gezouten pinda's

Aan de slag

1

Rasp de appel, ui, courgette en kool op de grove rasp van uw keukenmachine (of met de hand) en doe alles in een kom. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn en voeg toe.

2

Boen de citroen schoon en pers het sap eruit. Snijd augurk fijn en meng yoghurt, augurk en mosterd met een beetje citroensap en flinke snuf peper. Meng dit met de geraspte groenten, olijfolie en het merendeel van de peterselie tot een heerlijk romig mengsel. Hak of stamp in een vijzel de pinda's in kleine stukken. Strooi rest van de peterselie en pinda's over de salade voor een lekkere bite.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.