bewaar
Kokos-aardbeienplaattaart
Kokos-aardbeienplaattaart
bewaar

Kokos-aardbeienplaattaart

Krokante deegbodem met een topping van aardbeien en pistachenoten. Heerlijk!

30 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
225waarderingen

Ingrediënten

18 porties

450 g

ongezouten roomboter

200 g

volkorenmeel

110 g

gemalen kokos

100 g

lichtbruine basterdsuiker

100 g

ongebrande amandelen

5

middelgrote eieren

200 g

fijne kristalsuiker

500 g

aardbeien

225 g

aardbeienjam

95 g

ongezouten pistachenoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (34 x 23 cm)

  • keukenmachine

Krokante deegbodem met een topping van aardbeien en pistachenoten. Heerlijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe 250 g boter, het meel, de helft van het kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de kristalsuiker, de rest van het kokos en de gesmolten boter erbij.

2

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de taart. Bak in de oven in ca. 50 min. goudbruin. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Serveer lauw of koud.

Kokos-aardbeienplaattaart

Instructievideo - 03:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kokos-aardbeienplaattaart

Krokante deegbodem met een topping van aardbeien en pistachenoten. Heerlijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig