Nasi goreng, runderroerbak en spinazie

545 kcal

25 min. bereiden

2.6/5

(48)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 250 gram zilvervliesrijst

    zilvervliesrijst

  • 3 eetlepel wokolie

    wokolie

  • 1 rode peper

    rode peper

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 1 schaal runderroerbak

    runderroerbak

  • 2 schaaltjes shiitake

    shiitake

  • 2 zakken spinazie

    spinazie

  • 4 eieren

    eieren

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een wok en fruit de peper, ui en knoflook 3 min. Voeg de runderroerbak toe en roerbak 4 min. Breng op smaak met zout. Voeg de shiitakes toe en roerbak 2 min. Schep uit de wok in een schaaltje.

  3. Verhit 1 el olie in dezelfde wok. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren.

  4. Schep de spinazie in een zeef en duw het overtollige vocht eruit met de achterkant van een lepel. Schep het roerbakmengsel en de spinazie door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Serveer de nasi met een gebakken ei erop.

  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Wat vond je van dit recept?

Nasi goreng, runderroerbak en spinazie

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig