Waterkerssalade met kokos en kip

thais
bijgerecht
4 personen
2
29
Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode peper (steeltje verwijderd)
- 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild)
- 2 tenen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 300 g kipfilet
- 1 el suiker
- 1 pak mihoen (250 g)
- 1 schaaltje verse kokosnootstukjes (100 g)
- ½ flesje dressing mango/gember (a 150 ml)
- 1 zakje waterkers (75 g) of 1 zak rucola (75 g)
- 1 bakje basilicum ((15 g), blaadjes fijngesneden)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de peper in stukken en de gember in plakjes. Doe samen met de knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Verhit de olie in een wok en fruit het mengsel op laag vuur 2 min.
- Doe ondertussen de kip in de keukenmachine en maal grof. Zet het vuur onder de wok hoog. Doe de kip in de wok en roerbak in 6 min. goudbruin. Voeg de suiker toe en laat al roerbakkend in 2 min. karamelliseren. Breng eventueel op smaak met zout.
- Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kokos in de lengte in dunne plakjes. Rooster op middelhoog vuur 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Leg de waterkers op een platte schaal en verdeel de kokosnoot erover. Besprenkel met de mangodressing, serveer de rest er apart bij. Schep het basilicum door de kip en verdeel over de waterkers. Serveer met de mihoen.

Roerbakken / wokken
instructievideo
- 00:54 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g