An­dij­vie­stamp­pot met groen­te­bal­le­tjes

(119) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 119

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook samen met de helft van de ui in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en ui met 25 g boter en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Meng de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit ondertussen de rest van de boter en bak de groenteballetjes 4-5 min. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Fruit de rest van de ui 2 min. in de pan. Voeg de stroop, het bouillontablet en 100 ml water toe. Laat de stroop en het tablet al roerend oplossen. Laat de jus 1 min. doorkoken.
  3. Schep de andijviestamppot op 4 borden en bestrooi met de gebakken uitjes. Maak een kuiltje in de stamppot en schenk de jus erin. Serveer de balletjes erbij.
video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.