bewaar
Yotam Ottolenghi's geroosterde bloemkool
Yotam Ottolenghi's geroosterde bloemkool
bewaar

Yotam Ottolenghi's geroosterde bloemkool

Zó heb je bloemkool nog nooit gegeten. Lekker koud én warm te serveren.

20 min. bereiden
189waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

kappertjes

2 tenen

knoflook

1

bloemkool

1 el

verse dille

20

cherrytomaten

1 el

grove Franse mosterd

2 el

appelciderazijn

120 ml

traditionele olijfolie

50 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Zó heb je bloemkool nog nooit gegeten. Lekker koud én warm te serveren.

Aan de slag

1

Laat de kappertjes uitlekken en hak de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de dille fijn en halveer de tomaten. Pureer de kappertjes met de mosterd, knoflook, azijn en wat zout en peper. Voeg flink kloppend de helft van de olijfolie in een fijn straaltje toe.

2

Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in een pan kokend, gezouten water. Giet ze af in een vergiet en spoel ze koud onder de stromende kraan. Laat uitlekken. Meng de rest van de olijfolie met wat zout en peper door de uitgelekte bloemkool. Verhit een grillpan.

3

Rooster de bloemkoolroosjes in een paar porties – leg ze niet te dicht bij elkaar. Keer halverwege en doe in een schaal. Voeg als de bloemkool nog heet is de dressing, dille, tomaten en spinazie toe. Schep alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer de bloemkool warm of lauw.

algemeenBron: Het Kookboek, Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi

algemeenIn plaats van appelciderazijn kun je ook witte balsamicoazijn gebruiken.

Yotam Ottolenghi's geroosterde bloemkool

Instructievideo - 04:05 min.