Groene asperge- en avocadosoep

240 kcal

10 min. bereiden

2.1/5

(170)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • staafmixer


2013 nr. 05 - 100% groente

Aan de slag

  1. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de koppen van de asperges en houd apart. Snijd de rest in stukken. Kook de aspergestukken in water met zout 3 min. Giet af. Kook ondertussen de aspergekoppen in 2 min. beetgaar. Neem met een schuimspaan uit de pan. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Doe het rasp en sap samen met de aspergestukjes, muntblaadjes en yoghurt in een ruime kom.

  2. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe met 100 ml water in de kom. Pureer met een staafmixer tot een egale soep. Verdeel over 4 borden en garneer met de aspergekoppen.

Wat vond je van dit recept?

Groene asperge- en avocadosoep

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig