Groene lentesalade met avocadodressing

Voorjaar op je bord! Met wat brood erbij maak je er een hoofdgerecht van.

290 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakken van ca. 1 cm dik. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.

  2. Breek de onderkant van de asperges en snijd ze in 3 stukken. Breng een pan water aan de kook en kook ze met de tuinerwten 4 min. Giet de groenten af en spoel af met koud water. Doe bij de courgette.

  3. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Pureer met de staafmixer het vruchtvlees met het sap van de limoen, de tabasco, yoghurt, de peterselie, het water en zout tot een dik vloeibare dressing. Schep de helft van de dressing over de salade. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salade. Bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart erbij.

  • combinatietipLekker met falafel (vegetarische balletjes), kip of lamsvlees.
  • Groene lentesalade met avocadodressing

    Instructievideo - 03:41 min.

Groene lentesalade met avocadodressing

Voorjaar op je bord! Met wat brood erbij maak je er een hoofdgerecht van.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig