Salade met mungbonen en groene asperges
Groene salade met fruitige cranberry’s en witte kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g gedroogde mungbonen
- 350 g verse groene asperges
- 150 g 5 granen (zakje à 300 g, AH Biologisch)
- 10 g verse platte peterselie
- 15 g verse munt
- 300 g diepvries tuinbonen (ontdooid)
- 100 g verse cranberry's
- 4 el pompoenpitolie
- 150 g feta
Advertentie
Bereiden
- Kook de mungbonen in water met zout in ca. 25 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de vijfgranenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de asperges mee. Giet af en laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn. Dubbeldop de tuinbonen. Meng de mungbonen, granen, asperges, tuinbonen, peterselie, munt, cranberry’s en pompoenpitolie in een ruime kom. Verkruimel de kaas erover en serveer.
Tip:
De mungboon komt van origine uit India en is een licht verteerbare peulvrucht die rijk aan is aan eiwitten, vezels en kalium. De peulvrucht stimuleert de darmflora en heeft een reinigende werking. Als je een mungboon laat kiemen krijg je taugé.

Salade met mungbonen en groene asperges
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 425 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Salade met mungbonen en groene asperges
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade met mungbonen en groene asperges

- 200 g gedroogde mungbonen
Kook de mungbonen in water met zout in ca. 25 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

- 350 g verse groene asperges
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm.

- 150 g 5 granen
Kook de vijfgranenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de asperges mee. Giet af en laat afkoelen.

- 10 g verse platte peterselie
- 15 g verse munt
- 300 g diepvries tuinbonen
Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn. Dubbeldop de tuinbonen.

- 100 g verse cranberry's
- 4 el pompoenpitolie
Meng de mungbonen, granen, asperges, tuinbonen, peterselie, munt, cranberry’s en pompoenpitolie in een ruime kom.

- 150 g feta
Verkruimel de kaas erover en serveer.