Wortel-champignonballetjes

hollands
bijgerecht
4 personen
3
41
Advertentie
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 200 g winterpeen
- 1 tl milde paprikapoeder
- 1 bakje champignons ((250 g), fijngesneden)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt)
- 4 sneetjes wit tijgerbrood (geroosterd)
- 50 g walnoten (gehakt)
- 3 eieren
- 75 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Keukenspullen
- bakpapier, keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in heel kleine blokjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. Doe de paprikapoeder en champignons erbij en bak 10 min. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 5 min. Meng met de linzen en laat 10 min. afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maal het brood en de walnoten fijn in de keukenmachine. Meng door het groentemengsel. Voeg de eieren, kaas, peper en eventueel zout toe. Zet 10 min. afgedekt in de koelkast.
- Vorm met vochtige handen 20 balletjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Lekker met tzatziki en zoete aardappelfrieten. Kijk voor de recepten op ah.nl/allerhande.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 0 g