Ver­se ta­gli­a­tel­le met ra­gù van lin­zen

Een vega pasta waar je u tegen zegt!

(13) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een vega pasta waar je u tegen zegt! 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij overlangs in dunne plakjes. Schrap de peen en snijd in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en peen 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak 3 min. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de rode wijn erbij en laat 1 min. verdampen. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg 2 blikken water toe (per 4 personen). Breng op smaak met de suiker, versgemalen peper en eventueel zout en laat de ragù 30 min. zachtjes koken.
  4. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
  5. Schep de ragù door de pasta en giet er een scheutje van het kookvocht bij. Verdeel over borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Laat dan de wijn weg uit de ragù.

variatietip:

Eet je graag vlees? Vervang de linzen door 300 g rul gebakken rundergehakt.

bewaartip:

Saus over? Deze pastasaus kun je goed afgedekt 3 maanden in de vriezer bewaren

dieettip:

Parmezaanse kaas is niet vegetarisch, omdat het dierlijk stremsel bevat. Wil je een vega versie maken? Maak het gerecht dan gewoon zonder kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 105 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Verse tagliatelle met ragù van linzen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se ta­gli­a­tel­le met ra­gù van lin­zen

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stengels bleekselderij

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij overlangs in dunne plakjes.

2
2
  • 200 g winterpenen

Schrap de peen en snijd in kleine blokjes.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en peen 4 min.

4
4
  • 70 g tomatenpuree

Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak 3 min. Schep regelmatig om.

5
5
  • 500 g gedroogde rode linzen
  • 150 ml rode wijn

Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de rode wijn erbij en laat 1 min. verdampen.

6
6
  • 800 g tomatenblokjes in blik

Doe de tomatenblokjes erbij en voeg 2 blikken water toe (per 4 personen).

7
7
  • ½ el kristalsuiker

Breng op smaak met de suiker, versgemalen peper en eventueel zout en laat de ragù 30 min. zachtjes koken.

8
8
  • 500 g verse tagliatelle

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

9
9
  • 100 g Parmezaanse kaas

Schep de ragù door de pasta en giet er een scheutje van het kookvocht bij. Verdeel over borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Laat dan de wijn weg uit de ragù.

variatietip:

Eet je graag vlees? Vervang de linzen door 300 g rul gebakken rundergehakt.

bewaartip:

Saus over? Deze pastasaus kun je goed afgedekt 3 maanden in de vriezer bewaren

dieettip:

Parmezaanse kaas is niet vegetarisch, omdat het dierlijk stremsel bevat. Wil je een vega versie maken? Maak het gerecht dan gewoon zonder kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.