Linguine met venkel
Linguine met venkel

Linguine met venkel

25 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

1

venkelknol

2 el

olijfolie

300 g

linguine

1 schaal

Catalaanse braadworst

1

courgette

1 pot

pastasaus zongedroogde tomaat en oregano

50 g

Parmezaanse kaas

1 zak

jonge bladsla met rucola

Aan de slag

1

Snijd een 1/2 cm van de onderkant van de venkelknol en snijd de knol in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel op middelhoog vuur 12 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aan­wijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Haal ondertussen het worstvlees uit het vel. Bak het vlees in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. rul. Doe de courgette erbij en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en warm nog 2 min. door.

4

Schep de venkel in een platte schaal en schaaf 3/4 van de kaas erover. Verdeel de linguine over 4 diepe borden en schep de saus erop. Rasp de rest van de kaas erover. Serveer de venkel en sla apart erbij.

tip

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.