Salade met graskaas en jalapeños
Salade met graskaas en jalapeños

Salade met graskaas en jalapeños

Deze salade bevat het beste uit verschillende windstreken: pepers uit Mexico, kaas uit Nederland en Griekse tzatziki.

15 min. bereiden
redelijk pittig
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 krop

romainesla

1

komkommer

3

tomaten

1

rode ui

3 el

jalapeñopeper in pot

200 g

graskaas

4

grote pitabroodjes

4 el

traditionele olijfolie

150 g

tzatzikisalade

Deze salade bevat het beste uit verschillende windstreken: pepers uit Mexico, kaas uit Nederland en Griekse tzatziki.

Aan de slag

1

Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze. Snijd de komkommer in plakjes, de tomaten in partjes en de ui in flinterdunne ringen. Snijd de jalapeños fijn en de kaas in blokjes van 1 x 1 cm.

2

Snijd elk pitabroodje in 8 puntjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het brood in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

3

Verdeel de sla over een grote platte schaal. Verdeel de komkommer, tomaat, ui, jalapeños en kaas erover. Schep het brood erdoor, besprenkel met de tzatziki en serveer.

tip

combinatietipLekker met stokbrood.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.