Basisrecept hummus
Basisrecept hummus

Basisrecept hummus

Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook!

10 min. bereiden
276waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

biologische kikkererwten in pot

½

citroen

1 teen

knoflook

3 el

tahin sesampasta

½ tl

zout

5 el

water

1 el

extra vierge olijfolie

½ tl

milde paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook!

Aan de slag

1

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.

2

Houd 2 el kikkererwten apart (per 4 personen). Doe de rest in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, tahin, het zout en het water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus.

3

Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder en apart gehouden kikkererwten.

tip

variatietipVarieer met de smaak en de kleur: voeg voor een rode-bietenhummus 1 fijngeraspte gekookte biet en een 1⁄2 tl gemalen komijn toe en pureer. Voeg voor groene hummus het sap en rasp van 1 limoen (in plaats van de citroen uit het basisrecept), 1 fijngesneden jalapeñopeper en 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) toe en pureer.

combinatietipLekker om te dippen met geroosterd pitabrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.