Pompoendip

Zoete pompoen laat zich graag in een badje leggen met romige hummus. Daar blijf je in dippen, mee smeren of uit scoopen.

200 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in stukken van 2 cm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min.

  2. Rooster ondertussen de pompoenpitten en korianderzaad 2-3 min op middelhoog vuur. Schenk de olijfolie erbij, verwarm 1 min. mee op laag vuur en zet het vuur uit.

  3. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de citroen uit en snijd de knoflook fijn. Doe de kikkererwten, geroosterde pompoen, 2 el citroensap (per 4 personen), de knoflook, tahin, het water en 1 el van de specerijenolie (per 4 personen) in een kom of hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de pompoenpitten-korianderzaadolie en serveer.

Pompoendip

Zoete pompoen laat zich graag in een badje leggen met romige hummus. Daar blijf je in dippen, mee smeren of uit scoopen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig