Zelf hummus maken (basisrecept)
Zelf hummus maken (basisrecept)
bewaar
bewaar

Zelf hummus maken (basisrecept)

Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook!

10 min. bereiden
335waarderingen

Aan de slag

1

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.

2

Houd 2 el kikkererwten apart (per 4 personen). Doe de rest in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, tahin, het zout en het water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus.

3

Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder en apart gehouden kikkererwten.

variatietipMaak ook eens authenthieke hummus waarbij je zelf de kikkererwten weekt.
variatietipVarieer met de smaak en de kleur: voeg voor een rode-bietenhummus 1 fijngeraspte gekookte biet en een 1⁄2 tl gemalen komijn toe en pureer. Voeg voor groene hummus het sap en rasp van 1 limoen (in plaats van de citroen uit het basisrecept), 1 fijngesneden jalapeñopeper en 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) toe en pureer.
combinatietipLekker om te dippen met geroosterd pitabrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelf hummus maken (basisrecept)

Zelf hummus maken = supermakkelijk. En je kunt nog lekker variëren met smaken ook!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig