bewaar
Gegrilde groenten met rauwe ham
Gegrilde groenten met rauwe ham
bewaar

Gegrilde groenten met rauwe ham

20 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

groene asperges

1 bakje

Italiaanse kruidenmix

1 teen

knoflook

6 el

milde olijfolie

1 schaal

kastanjechampignons

2 kropjes

babyromainesla

150 g

Coburger rauwe ham

1

meergranen boulogne stokbrood

Dit heb je nodig

  • grillpan, staafmixer

Aan de slag

1

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en kook de asperges 3 min. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

2

Ris de blaadjes van de takjes uit de kruidenmix en maal met de staafmixer met de knoflook en olie tot kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de grillpan. Bestrijk de asperges met wat kruidenolie en gril rondom 3 min. Doe in een schaal. Bestrijk de champignons met wat kruidenolie en gril rondom 3-4 min. Doe ze bij de asperges in de schaal.

4

Snijd de sla in de lengte in kwarten. Bestrijk met wat olie en gril rondom 2 min. Doe in de schaal. Meng de rest van de kruidenolie door de groenten. Verdeel de ham over de salade. Serveer met stokbrood.

5

Salade over? Bewaar afgedekt 1 dag in de koelkast en eet hem de volgende dag met wat stukjes mozzarella erdoor.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.