bewaar
Zalmspies met rucolasaus
Zalmspies met rucolasaus
bewaar

Zalmspies met rucolasaus

Uitgesproken smaken, deze zalm-hamspiesen. De rucolasaus met walnoten en mierikswortel is lekker pittig.

30 min. bereiden
92waarderingen

Ingrediënten

6 personen

600 g

verse zalmfilet

9 plakken

Coburger ham

75

rucola

50 g

ongebrande walnoten

125 ml

zure room

1 el

geraspte mierikswortel in pot

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • satéprikkers

Uitgesproken smaken, deze zalm-hamspiesen. De rucolasaus met walnoten en mierikswortel is lekker pittig.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Snijd de zalm in 18 stukken en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte. Verdeel er de helft van de rucola over. Leg er een stuk zalm op en wikkel de ham om de zalm. Rijg 3 stukken aan 1 satéprikker.

3

Hak de walnoten fijn en snijd de rest van de rucola fijn. Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Bestrijk de visspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 min. rondom bruin en net gaar. Keer halverwege. Serveer de spiesen met de rucolasaus.

algemeenDit gerecht is ook lekker met zeewolffilet of kabeljauwfilet in plaats van zalm.

Zalmspies met rucolasaus

Instructievideo - 02:59 min.