Pastasalade met kip en venkel
De frisse smaak van sinaasappel en de anijssmaak van venkel geven deze salade z'n zomerse karakter.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 venkelknol (groot)
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 kipfilet fumé (1 filet a 150 g)
- 250 g verse tortelloni con formaggio e noci
- 50 g Parmigiano Reggiano (stukje)
- 2 medium handsinaasappels
- 1 el sinaasappellikeur (Gall&Gall)
- 1 el dragonazijn
- 1 doosje tuinkers
Advertentie
Bereiden
- Maak de venkel schoon en halveer deze. Houd wat venkelgroen apart. Snijd de venkel in flinterdunne partjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en rooster de venkel in ca. 5 min. beetgaar. Keer halverwege. Snijd de kipfilet in blokjes. Schaaf de kaas in flinters. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat in het vergiet uitlekken en afkoelen.
- Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mes boven de kom partjes sinaasappel tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom. Roer mosterd, likeur, azijn en de rest van de olie door de sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep in een ruime kom de dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door de tortelloni. Knip tuinkers en venkelgroen boven de salade fijn. Lekker met een schaaltje gemengde olijven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 835 kcal
- eiwit 50 g
- koolhydraten 72 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Pastasalade met kip en venkel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastasalade met kip en venkel
- 1 venkelknol
- 4 el traditionele olijfolie
Maak de venkel schoon en halveer deze. Houd wat venkelgroen apart. Snijd de venkel in flinterdunne partjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en rooster de venkel in ca. 5 min. beetgaar. Keer halverwege.
- 1 kipfilet fumé
- 250 g verse tortelloni con formaggio e noci
- 50 g Parmigiano Reggiano
Snijd de kipfilet in blokjes. Schaaf de kaas in flinters. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat in het vergiet uitlekken en afkoelen.
- 2 medium handsinaasappels
- 1 el sinaasappellikeur
- 1 el dragonazijn
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mes boven de kom partjes sinaasappel tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom. Roer mosterd, likeur, azijn en de rest van de olie door de sinaasappelsap.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 doosje tuinkers
Schep in een ruime kom de dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door de tortelloni. Knip tuinkers en venkelgroen boven de salade fijn. Lekker met een schaaltje gemengde olijven.