Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

620 kcal

20 min. bereiden, 30 min. wachten

3.5/5

(10)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 takjes verse salie

    verse salie

  • 100 gram zachte boter

    zachte boter

  • 1 limoen

    limoen

  • 0 zout en versgemalen peper

    zout en versgemalen peper

  • 4 kalfsentrecotes

    kalfsentrecotes

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • keukenpapier


2002 nr. 06 - Een mooie midzomer

Aan de slag

  1. Salieblaadjes fijnhakken. Limoen uitpersen. In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren. Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen. Kruidenboter ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.

  2. Vlees met keukenpapier droogdeppen. Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rosé bakken. Vlees met zout en peper bestrooien. Kruidenboter in 8 plakjes snijden. Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen. Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.

Wat vond je van dit recept?

Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig