Halveer de nectarines, abrikozen en pruimen en verwijder de pitten. Snijd de nectarine-, abrikozen- en pruimenhelften in tweeën. Ontpit de kersen. Doe alle vruchten in een kom.
Snijd de gele schil van de schoongeboende citroen in flinterdunne reepjes. Doe de citroenschil, wijn, suiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur als de suiker is opgelost en schenk over het fruit. Laat 30 min. afkoelen.
Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de salade. Serveer direct.
Fruitsalade met zoete witte wijn
- algemeenIn plaats van verse kersen kun je ook ontdooide diepvrieskersen gebruiken (doosje 250 g).
Steenfruit snijden
Instructievideo - 01:10 min.
Gerelateerde recepten
Fruitsalade met zoete witte wijn

nagerecht
4 personen
230 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Halveer de nectarines, abrikozen en pruimen en verwijder de pitten. Snijd de nectarine-, abrikozen- en pruimenhelften in tweeën. Ontpit de kersen. Doe alle vruchten in een kom.
Snijd de gele schil van de schoongeboende citroen in flinterdunne reepjes. Doe de citroenschil, wijn, suiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur als de suiker is opgelost en schenk over het fruit. Laat 30 min. afkoelen.
Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de salade. Serveer direct.
algemeen:In plaats van verse kersen kun je ook ontdooide diepvrieskersen gebruiken (doosje 250 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 nectarines
8 verse abrikozen
8 verse pruimen
250 g verse kersen
1 citroen
1 kaneelstokje
50 g rietsuiker
250 ml zoete witte wijn
15 g verse munt
Dit heb je nodig
kersenontpitter