Shanghai paksoi met shiitake en bosui

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el sesamzaad (bakje à 100 g)
- 8 struiken Shanghai paksoi
- 3 bosuien (zakje à 3 stuks)
- 100 g shiitakes (schaaltje à 100 g)
- 2 uien
- 3 cm verse gember (zakje à 150 g)
- 4 el zonnebloemolie
- 4 el kraanwater
- 1 tl sambal badjak
- 4 el oestersaus (flesje à 250 ml)
Advertentie
Bereiden
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de paksoi in een stoommand of -pan en stoom in ca. 10 min. gaar.
- Schil ondertussen de gember en snijd hem fijn. Snijd de shiitakes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gember en ui 2 min. Voeg de shiitakes toe en roerbak 3 min. Roer de oestersaus los met de sambal en het water. Schenk het bij de shiitakes en roerbak nog 1 min.
- Doe de paksoi in een schaal en verdeel de shiitakes met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
combinatietip:
Lekker met rijst en Oosterse wokblokjes.
kookstaptip:
Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.

Groenten stomen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Shanghai paksoi met shiitake en bosui
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Shanghai paksoi met shiitake en bosui
- 2 el sesamzaad
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 8 struiken Shanghai paksoi
Doe de paksoi in een stoommand of -pan en stoom in ca. 10 min. gaar.
- 3 bosuien
- 100 g shiitakes
- 2 uien
- 3 cm verse gember
Schil ondertussen de gember en snijd hem fijn. Snijd de shiitakes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Snipper de ui.
- 4 el zonnebloemolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gember en ui 2 min. Voeg de shiitakes toe en roerbak 3 min.
- 4 el kraanwater
- 1 tl sambal badjak
- 4 el oestersaus
Roer de oestersaus los met de sambal en het water. Schenk het bij de shiitakes en roerbak nog 1 min.
Doe de paksoi in een schaal en verdeel de shiitakes met de saus erover.
Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
combinatietip:
Lekker met rijst en Oosterse wokblokjes.
kookstaptip:
Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.